2012. máj 17.

Debrecen filmfesztivált rendez

írta: the_daver
Debrecen filmfesztivált rendez

Speciális, bölcsészeknek szánt filmeket mutatnak be első sorban az első DE-BTK filmszemlén, ami a hangzatos Harmatos Jenőke Filmfesztivál nevet kapta. Megpróbáltuk kideríteni, ki az a Harmatos Jenőke, de mivel a Wikipédián nem volt fent, felhagytunk a kereséssel.

Azonban szerkesztőségünk a rendezőknek hála zártkörű sajtótájékoztatón ízelítőt kaphatott a rendezvény programjából és Mari nénje tökös-mákos réteséből. A két dolog sajnos szimultán zajlott, ezért utólag képtelenség volt megmondani, melyik feküdte meg a gyomrunkat.filmszemle.jpg

 

Mint megtudtuk, a szemle elsősorban a perui értelmiségi zsonglőrők nehéz helyzetével foglalkozó abszurd művészfilmekre koncentrál. Az alkotások nagy része spanyolul és meszticül szól a közönséghez, de a rendezők gondoltak azokra is, akik nem beszélik ezeket a nyelveket, és az alkotásokat Google-fordító segítségével finn felirattal is ellátták.

„A rendezvényre igazi sztárvendéget is sikerült megnyerni, méghozzá a kongói egzisztencialista mozi megteremtőjét, Aou Dabasse-t.” –közölt bennfentes információkat Mezes Lacyka, HÖK-tag, hivatásos modell, majd pózolt párat, mi pedig kötelességtudóan fényképeztünk, de azonnal kitöröltük a képeket, amikor éppen nem figyelt oda. „Kurva jó lesz, mókuskák, én már kibaszottul várom!” –engedte szabadjára gondolatait és nyelvezetét az angol tanszék egyik, filmekre specializálódott oktatója.

A filmfesztivál jövő hét hétfőn kezdődik, és megközelítőleg három héten át fog tartani a Főépület pincéjében, de legalábbis addig, amíg a közönség bírja. A rendezvény mindenki számára ingyenesen látogatható, de a székért, hányózacskóért és Aszpirinért külön kell fizetni.

Szólj hozzá

film ünnep pánik öröm