2012. máj 19.

Obama Debrecenbe látogatott

írta: the_daver
Obama Debrecenbe látogatott

Kedden Debrecenbe látogatott az Egyesült Államok irodában hivatalban lévő elnöke, Barack Obama. A politikus a közeledő választások árnyékában is talált időt rá, hogy felmérje a bölcsész szakok, különösen figyelemmel az anglisztika hallgatóit. „Úgyis akarunk nyitni vagy egy tucat új Mekit” –bólogatott elégedetten a nagyszámú tanuló láttán.obama.jpg

Obama a délelőtt folyamán több órára is beült. „On her own accord” –ismételte jókedvűen Pronunciation szemináriumon a tanárt. Writing and Compositioning órán a melegházasságról kellett érvelő esszét írnia, de mivel a PR-ese nem kísérte el az útra, a dolgozatát csak egy erős közepesre lehetett értékelni.

Még rosszabbul járt az elnök, amikor a mellékhelységet keresve véletlenül History of the USA órára ült be, ahol éppen ZH-t írtak. „Mit írtatok a négyes kérdéshez? És hogy is hívták azt a csajt, aki nem adta át a helyét a buszon?” –próbálta megbeszélni a rosszul sikerült doga kérdéseit a többi tanulóval, de senki nem értette, mert angolul kérdezte.

Délután meglátogatott egy Noun Phrase előadást is, de a professzor postmodifierökre vonatkozó kérdése váratlanul érte, és csak hebegett-habogott. „Ha régen valamelyik elnök ilyen butaságot mondott volna, lefordulok a székemről. Ma már… szinte észre sem veszem” –kommentálta a tanár.

Este az Iboláyban állófogadással köszönték meg Obamának a látogatást. A rendezvény keretében fellépett a tanszék tanári zenekara, a Los Hombres Buenos, akik többek között a Back to the Cottonfield című korai kevésbé ismert Metallica-slágert is előadták. „Nagyszínpad, nagyszínpad!” –kiabálta be az elnök magyarul, és bedobott még egy feles judkavodkát.

Szólj hozzá

ünnep öröm sztár Obama amerikanisztika