2012. máj 20.

Új specializáció: Mekinisztika

írta: the_daver
Új specializáció: Mekinisztika

A mai napon kerültek kihirdetésre a sávos jelentkezés eredményei az angol szakon. Amerikanisztika szakirányon nem született meglepetés, az oda jelentkezőket felvették, de a hallgatók nem kis megdöbbenésére az angol irodalmi és nyelvészeti sáv helyett egy teljesen új, Mekinisztika nevű specializáció indul.meki_1.jpg

„Egyre többször kaptuk meg, hogy kevés gyakorlati tudást kapnak a hallgatók, amivel a munkaerőpiacon is helyt tudnak állni. Ezen kívánunk változtatni a Mekinisztikával, ahol a tanulók elsajátíthatják az alapvető ismereteket, amikkel jó eséllyel pályázhatnak majd McDonald’s-os állásra.” –fejtette ki a specializáció lényegét dr. Gombóda Virág PhD-s hallgató, és eljárta az esőtáncot, sajnos eredménytelenül.

Az új specializációnak köszönhetően olyan kötelezően szabadon választható tárgyak jelennek meg, mint a Húspogácsasütés 1-2., Sültkrumpli a Modern Konyhában, és a Hamburger történelme. A hallgatóknak kötelező olvasmány lesz a McDonald’s működési szabályzata, és a vizsgák során számot kell majd adniuk az E-összetevőkről is.

„Kérsz kethcupot a menühöz?” –gyakorolta lelkesen az egyik friss Mekinisztikás hallgató, Bogoly Márton. „Kártyával a másik pénztárnál tudsz fizetni.” –tette hozzá sejtelmesen.  Mint megtudtuk, a tanszék nyári gyakorlatot is szervez, ahol a tanulók pénzzel nem, de tapasztalattal gazdagabbak lehetnek.

Egészen friss hír, hogy a nagy ellenlábas, az ELTE anglisztika szaka válaszként meghirdette az anglisztika képzés keretein belül a Börgerkingisztika szakirányt, ahol a jelentkezők még egy papírkoronát is kapnak, teljesen ingyen. Nem akarunk senkit befolyásolni, de mi oda mennénk.

Szólj hozzá

specializáció ELTE McDonald's