2012. máj 21.

Új egyetemi extrémsport: Esszécentizés

írta: the_daver
Új egyetemi extrémsport: Esszécentizés

A napokban ütötte fel a fejét a bölcsész szakokon egy új extrémsport a bunjie-jumpingba és a deszkázásba beleunt fiatalok között, az úgynevezett esszécentizés. A veszélyes szórakozásnak már áldozatai is vannak.esszé.jpg

„A lényeg, hogy egy esszé megírásával az utolsó pillanatig várunk. Ha például a határidő vasárnap éjfél, akkor az nyer, aki utoljára kezdi el megírni úgy, hogy még sikerült időben leadnia.” –magyarázta el a szabályokat Zsizsik Zsolt, másodéves anglisztikás tanuló. „Épp tegnap sikerült megdöntenem a 2000 szavas esszécentizés rekordját azzal, hogy este kilenckor kezdtem neki, és így is leadtam 23:54-re.” –büszkélkedett az újdonsült bajnok, és bemutatott egy bonyolult bemelegítő mozdulatsort, aminek állítása szerint a sikerét köszönheti.

De nem mindenki volt olyan szerencsés, mint Zsolt. Egy csoporttársa, aki neve elhallgatását kérte, most is kórházban fekszik, miután agyrázkódást szenvedett az esszéírás közben. Nem tudjuk, ez mégis hogy lehetséges, ő meg nem emlékszik, ezért felkerestük dr. Korántsem Lipót hallgatókra specializálódott háziorvost, amatőr helikopterépítőt. „A jelenség veszélyesebb, mint hinnék” –tért ki a válasz elől Korántsem. „Még alig kezdődött el az esszéíró időszak, máris két tanulót kezelünk az esszécentizés közben keletkezett sérülésekkel. Egyiküknek lerúgták a veséjét egy kocsmai verekedésben, pedig csak azt akarta megtudni, hogyan kell felsorolni az internetes forrást, míg a másik megégette magát, amikor a forrásban lévő vízből akart idézni.” –fejtette ki a doktor, és felhelyezte a propellert a helikopterére.

Másik fajtája az esszécentizésnek, amikor a megadott minimum szószám alá mennek a hallgatók. Az nyer, akinek a tanár által elfogadott dolgozata a legkevesebb szót tartalmazza. Ennek rekordját Lemezes Elemér tartja, aki 878 szóval átment egy 2000 minimuszavas esszén, de sajnos őt nem tudtuk elérni, mert pillanatnyilag az aspeni edzőtáborban készül a jövő heti beadandókra.

Szólj hozzá

sport verseny esszé