2012. máj 25.

Debrecen Ouzo-EB-t rendez

írta: the_daver
Debrecen Ouzo-EB-t rendez

Az Úszó Európa-bajnokság sikerén felbuzdulva jövő héten elkezdődnek az Ouzo Európa-bajnokság küzdelmei a Hajdúsági fővárosban. A versenyszámok nagy része az alkoholfogyasztásra épül, ezért elsősorban egyetemistákat várnak a kontinenstornára.ouzo.jpg

„Igyekeztünk változatos versenyszámokkal készülni, ezért orosz cserediákokat is bevontunk a szervezésbe” –avatott be minket a részletekbe Gyömbér Taksony, a Minden Reggel Pálinka Facebook-csoport alapítója, hobbi egyetemista. „A sportünnepélyt a fedett pályás sörivás indítja, majd közvetlenül utána jön a piatlon. A fő attrakcióra, a hetven méteres ouzo-szlalomra szerdán kerül sor, amikor már egyenesen menni is kihívás lesz az indulóknak. Ne aggódjanak, nem csak ouzo lesz a kínálatban, hanem sör, bor, jäger, kisfröccs, nagyfröccs, vodka, abszint, pálinka, martini, whiskey, rum és debreceni csapvíz is.” –nyugtatott meg minket a főszervező.

A versenysorozat okán igazi világsztárok érkeznek Debrecenbe. A mezőnyben ott lesz Namilesz Teosztasz, jelenlegi ouzo-szalolm Európa-bajnok, megélhetési pókerjátékos Görögországból, illetve a franciák nagy reménysége, Samir Djemba is, aki a sörpong (leánykori nevén beerpong) egyik nagy esélyese.

Magyar színekben aranyesélyes Darabos Jenőke, anglisztikás, illetve Ráburi Ramóna, klingonisztikás hallgató. Mindketten a csórivás sportágban állnak rajthoz, ahol az indulóknak ötszáz forintból kell a lehető legmagasabb véralkoholszintet elérniük.

Minden egyetemista ingyenesen látogathatja meg a versenyszámokat, akárcsak az ouzo-EB után közvetlenül megrendezendő Kúszó Európa-bajnokság viadalait is

Szólj hozzá

sport verseny ünnep alkohol öröm sztár