2012. máj 29.

Tovább késik a kettes villamos, mindenről a Kaszatibi tehet

írta: the_daver
Tovább késik a kettes villamos, mindenről a Kaszatibi tehet

Új információk jutottak szerkesztőségünk birtokába a régóta húzódó debreceni kettes villamos építésével kapcsolatban. Nem örülünk.villamos.jpg

Mint megtudtuk, sok szempont közrejátszik a 2006 óta húzódó projekt megvalósításában. A hozzánk eljutott privát levelezésből kiderül, hogy a szerelvényeknek meg kell felelniük az összes tűz-és balesetvédelmi előírásnak, és alkalmasnak kell lenniük, hogy egy spontán Kaszatibi-koncert helyszínéül szolgálhassanak.

Fontos szempont még, hogy semmiképpen se készüljön el hamarabb, mint a budapesti négyes metró, hiszen költségvetési okokból közös megnyitó ünnepséget szervez a két város, ami keretében fellép Sas József, elméleti humorista, de a Kaszatibi nem.

„Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van.” –foglalta össze az építkezést hátráltató tényezőket Kovács Imre, a nép egyszerű fia. „Hajmási Péter, Hajmási Pál…” –kezdte felsorolni azokat, akik dolgoznak is, de eddig jutott, és határozottan nem említette a Kaszatibit.

„Pánikra semmi ok, haladunk a munkálatokkal.” –reagált a hírre Panenka Zoltán, a DKV szóvivője, hobbi Kaszatibi-háttértáncos. „Sőt, mi fejben már jóval előrébb járunk, a hatos villamosnál. Tegnap a SimCity-ben meg is építettem, és csökkentettem az adókat!” –engedett bepillantást a cég működési metodikájába, és elhajtott a BMW-jével a Nem kell más című slágert bömböltetve, nem is mondjuk, kitől. 

Szólj hozzá

sztár villamos DKV Kaszatibi