2012. máj 31.

Rekordkísérlet a projektor beüzemelésében

írta: the_daver
Rekordkísérlet  a projektor beüzemelésében

Holnap egyedülálló rekordkísérletre kerül sor a Debreceni Egyetem anglisztika szakán. Dr. Kerék Andor, a szak okleveles oktatója megpróbálja megdönteni az projektor bekapcsolásának világrekordját PhD-sek kategóriában. Ehhez nyolc perc harmincöt másodpercen belül kell beüzemelnie a projektort, összekötnie a laptopjával és elindítani a PPT-prezentációt USB-stick-ről.projetkor.jpg

„Lehetetlen.” –kommentálta röviden a próbálkozást a jelenlegi rekorder, Dr. Ágas Bonifác, az alkalmazott elméleti filozófia egyik úttörő kutatója, aki mellékállásban zabot hegyez. Dr. Ágas a legjobb időeredményt még nyolc éve érte el, azóta nem sikerült a nyomába sem érnie senkinek.

„Igazi élethelyzetet szimulálunk, megtöltjük az előadót statisztákkal, így biztosítva a megfelelő stresszfaktort.” –avatott be minket a részletekbe a Guinness rekordok Könyvének egyik delegáltja. „Nagyon izgulunk mi is, Dr. Kerék Andor az eddigi legesélyesebb próbálkozó.” –tette hozzá izgatottan kuncogva.

Azt a folyamatot, ami során a számítógépeket korábban készségszinten kezelő tanárjelölt elveszíti minden technikai érzékét, még nem sikerült beazonosítani a kutatóknak, de az biztos, hogy valamikor a doktori képzés során érik az agyat olyan behatások, amik törlik a szükséges információkat. Egyes kutatók pedig váltan állítják, hogy már lassan egy évtizede része a PhD-képzésnek egy olyan tantárgy, ahol a tanulók a számítógéphez nem értés alapjait sajátíthatják el.

A rekordkísérletre június elsején kerül sor, és azt az állami televízió, a Kossuth-rádió és a Sat1 is élőben közvetíti, míg a Viván az éppen zajló Arany Ezmiez-díj díjátadója miatt csak felvételről lehet majd megtekinteni.

Szólj hozzá

rekord projektor Guinness PhD