2012. jún 04.

Feltörőben a debreceni zenekarok (első félidő)

írta: the_daver
Feltörőben a debreceni zenekarok (első félidő)

A Debrecenben hamarosan elkezdődő, a Sziget mintájára létrejött fesztivál, a Járdasziget tiszteletére hírportálunk összeszedte a város legígéretesebb garázszenekarait. Első rész.zenekar1.jpg

Deadly Death of the Dying Dead

A metál vonalat képviseli ez a banda, azon belül is a kevésbé ismert grey metal vonulathoz tartozónak vallja magát az alapító, Shadow Warrior of Sauron’s Army, haveroknak Sanyi. A zenekar kisebb alkotói és létszámi válságban szenved, de Sanyi szerint csak egy jó dobost, háttérgitárost, billentyűst és basszerost kell találnia, és minden rendben lesz. „Kidobtam őket, mert csesztek rám hallgatni, pedig nekem van a leghosszabb hajam. Le is mértük!” –mondta Sanyi a korábbi tagokról, csak nem ezekkel a szavakkal, mert szeret káromkodni.

Anyátokat, aztat!

Meglepő módon remekül lefedi a célközönséget ennek a viszonylag új punk zenekarnak a neve. „Nálunk nincs frontember, nálunk anarchia van, vágod?” –kérdezett vissza agresszívan Takony, az énekes arra a kérdésünkre, hogy ivott-e már valamit aznap. A próbákon sikerült bepillantást nyernünk az alkotói folyamatokba és meghallgattuk a kész számokat, amik nagyrészt arra a gondolatvilágra épülnek, hogy ki kaphatja be miért. Az Anyátokat, aztat! még keresi a hangját.

Névtelen.doc

Mikor az előre megbeszélt időpontban beléptünk a szinte teljesen üres kávézóba, és megpillantottuk a rekkenő hőség ellenére vastag pulcsit, sálat és fekete keretes SZTK-szemüveget viselő Nárciszt, tudtuk, hogy jó helyen járunk. Arra, hogy milyen zenét játszanak, csak türelmetlen szemforgatással felelt, míg a „És a te hangszered mi is?” kérdésre csak annyit válaszolt, hogy valószínűleg úgysem hallottunk még róla. Azt sikerült kihámozni, hogy a dalszövegek ógörögül és katalánul születnek, míg a számok hossza három másodperc és tizenhét óra között változik. "Nemtom, csak úgy spontán lett ez a neve, mert a kitalált nevek olyan átlagosak." magyarázta a zenekar nevének eredetét Nárcisz, és valami csúnyát írt rólunk az iPad-jébe.

Ennyi fért bele mára, de a lista korántsem teljes. Holnap jön a második rész, ahol lehull a lepel arról, hogy vajon melyik az a zenekar, amiért személyesen a Kaszatibi a felelős felel.

Szólj hozzá

zene sztár zenekar Kaszatibi