2012. jún 09.

Európa-bajnokság a Bölcsészkaron

írta: the_daver
Európa-bajnokság a Bölcsészkaron

A tegnap induló labdarúgó-Európa-bajnokság tiszteletére a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karán is megmérkőznek egymással a nyelvi szakok kiválóságai.foci_1.jpg

A mini tornán részt vesznek az angol, a német, a francia és az orosz tanszék alkalmazottainak legjobbjai. Eredetileg a néderlandisztika is képviseltette volna magát a megmérettetésen, de sajnos  a takarítókkal és a pizzafutárral együtt sem sikerült elérni a nevezéshez szükséges minimum létszámot.

A torna sajátos módon zajlik le, a csapatok először egymás ellen játszanak le egy mérkőzést, ami során a győztes három ponttal gazdagodik, míg a döntetlenért egy egység jár, ezután pedig villámkérdésekkel úgynevezett „szóbeli gólokat” szerezhetnek a csapatok. Újítás, hogy piros- és sárgalapok helyett albán nyelvkönyvekből kitépett lapokat kapnak a szabálytalankodók. „Ez megfelelő visszatartó erő lesz.” –mondta Zoltán Zsombor, aki már állítólag látott egy focimeccset egyszer.

Az indulást hátráltatta, hogy sokáig nem sikerült dűlőre jutni a szabályokkal kapcsolatban. Négy állították, hogy a focit három, kilencfős csapat játssza két labdával, és bár ők kisebbségben voltak, abban a legtöbben egyetértettek, hogy két labda a minimum. Végül felvételről megtekintettek egy NB II-es meccset, és megállapították, hogy a labdarúgás lényege a minél pontatlanabb passzolás és a futás elkerülése.

Az első mérkőzésre, az angol-orosz találkozóra már tegnap sor került, amit utóbbi csapat nyert 3-0-ra. Mindhárom gól kezezés utáni tizenegyesből született, mire sikerült megértetni az angol csapat amerikanisztikás tagjaival, hogy ez a foci nem az a foci.

https://www.facebook.com/UniDebbieBlog

Szólj hozzá

sport foci amerikanisztika