2012. jún 15.

Lediplomáztak az első hivatásos trollok

írta: the_daver
Lediplomáztak az első hivatásos trollok

Három éve a világon elsőként Debrecenben indult el az egyetemi trollképzés, és most a legelső évfolyam maradéka a sikeres záróvizsga és szakdolgozat után átvehette a diplomáját.

„Nagy kereslet van az interneten a trollokra, és nem nézhettük tovább tétlenül, hogy ezt a felelősségteljes és meghatározó munkát amatőrök végezzék. Országunk ennél többet érdemel.” –indokolta a szak indulását dr. Szegvégi Jeromos három éve, de akkor még azt hittük, csak viccel.

A három éves alapszaki képzés során a hallgatók elsajátítják a romboló célú kommentelés csínját-bínját. A kötelező órák között szerepel a Trollkodás története, különös tekintettel a Hammurabi törvénykönyve aljára firkált anyázásokra, illetve Luther bibliajegyzékeire.

„Engem kétszer húztak megy Nyelvtannáci vizsgán, de végül sikerült átmennem.” –nyilatkozta büszkén az egyik friss diplomás, aki napi háromszáz gyökérkedő kommentet ír, csak hogy formában maradjon. „Igazából ez egy nagyon nehéz mesterség, de valakinek csinálnia kell, nem? Képzeld el, ha senki nem trollkodna!” –törölgette a nevetéstől könnyes szemeit, és beszólt az egyik arra járónak, hogy egy majom különbül tud sétálni.

https://www.facebook.com/UniDebbieBlog

Szólj hozzá

vizsga specializáció troll