2012. jún 16.

Programajánló: a Síkság Fesztivál

írta: the_daver
Programajánló: a Síkság Fesztivál

A nemsokára megrendezésre kerülő Síkság Fesztivál rendezői egy talicska pénzt gurítottak a szerkesztőségünkbe, hogy írjunk pár sort az eseményről, ezért megtesszük, ami tőlünk telik. De élvezni nem fogjuk.síkság.jpg

A tíznapos rendezvény neve is kalandosan alakult ki: kezdetben a Járdasziget névre hallgatott, de hamar jött az eredeti Járdasziget Fesztivál ügyvédje, hogy gondolják meg magukat sürgősen. Ezután fénysebességgel nevezték át Demjén Ferenc Emlékfesztiválra, amíg ki nem derült, hogy Demjén még él és virul. „Végül szétnéztünk, és arról neveztük el a fesztivált, amit láttunk. A síkságról.” –nyilatkozta Kopenka Győző, a kreatív manager (ejtsd: manager).

A rendezvény augusztus elsején kezdődik a mínusz nyolcadik nappal, amit a szervezők az alulreprezentált perui pánsípos zenekaroknak szánnak. A további kilenc nap alatt olyan népszerű előadók szórakoztatják majd a közönséget, mint Szecsődi Karcsi, SP, MM, DMZ, DVD, Flour, Kalcium, illetve a blogunkon korábban bemutatott zenekarok, kivéve a Névtelen.doc-ot. A hipszter együttes távolmaradásáról megkérdeztük a zenekar frontemberét, Nárciszt. „Ah, man, it’s too mainstream” –válaszolta egy legyintéssel, de nem értettük, mert nem beszélünk németül.

A rendezők a zenekarok mellett színes programokkal is kedveskednek az ötvenezer forintos bérletre beruházó közönségnek. Kitelepül többek között az Praktiker, ahol lehetőség lesz helyben tiplit vásárolni, illetve a MediaMarkt egy karton plazmatévével, mert az igazit úgyis szétverné valaki részegen.

Csupa móka és kacagás, mindenkinek csak ajánlani tudjuk, aki belefáradt már a színvonalas műsorokba és a jól megszervezett fesztiválokba. Némileg azonban levon a rendezvény színvonalából, hogy a Kaszatibi nem lesz ott/ ott lesz (kívánt rész aláhúzandó).

https://www.facebook.com/UniDebbieBlog

 

Szólj hozzá

zene pénz sztár zenekar Kaszatibi