2012. jún 22.

Exkluzív interjú Kósa Lajossal!

írta: the_daver
Exkluzív interjú Kósa Lajossal!

Lapunknak hosszas tárgyalások és egyeztetések után sikerült elérnie, hogy interjút készíthessen Kósa Lajos kőművessel, Debrecen megyei jogú város polgármesterének névrokonával.

UniDebbie: Először is köszönjük, hogy sikerült időt szakítania ránk.

Kósa Lajos: Hát, nincsen mit, de tízre megyek a’ özvegy Kontárného’, mer’ a’ unokák leverték a csapot, oszt újra föl köll rakni.

U. D.: Rendben, igyekszünk nem húzni az időt. Kezdjük azzal, hogy…

K. L.: Osztán várjon mán egy percet! Miért beszél maga ilyen cifrán, mintha többen lenne, pedig itten látom a két szememmel, hogy csak egyen van!

U. D.: Szakmai ártalom, ne is törődjön vele. Tehát: Milyen beruházások várhatók a városban a közeljövőben?

K. L.: Hát, ide figyeljen, a kölkök nőnek mint a dudva, oszt gyün a tél, venni köll ezeknek ilyen cifra kabátkát, meg olyan veretes bakancsot, érti ugye? Ezeket felruházásokat, vagy ahogy maga mondta, beruházásokat terveztük a’ asszonnyal.

U. D.: Azt hiszem, félreértette a kérdést. Várható Debrecenben valami nagyobb szabású építkezés?

K. L.: Mink már nagyon várjuk, hogy végre elkészüljön az a nyamvadt villanyos, de hát aztat várhassuk is. Mer’ mondta a múltkorában a Lali, hát annak egy arany keze van a szegeteléshez, nem is csoda, a’ apja is elsőszámú szegetelő vót. Na, a’ mondja, hogy nem készül az a villanyos, mer’ ellopták a’ összes lapátot, oszt úgy meg mégse lehet dógozni, most mondja meg!

U. D.: Nem tudjuk, mi sosem végeztünk normális munkát, ezért lettünk újságírók. Ön személy szerint min változtatna Debrecenben?

K. L.: Busz az kevés van, ami meg van is, a büdös kölkök mennek rajta minden, hát mondja meg! Én aztat mondom, ki kell bannolni a közlekedésbűl a’ egyetemistákat, mer’ azok még fiatalok, menjenek csak szépen gyalog. Aztat sem értem, hogy minek járnak ezek egyátalán busszal, mikó’ ottan laknak a Kossuth Lejos kollégijumban, ameg ott van az Egyetemnél. Most mondja meg!

U. D.: Hallatlan. Nos, köszönjük, hogy időt szakított ránk, további eredményes munkát kívánunk.

K. L.: Adjon Isten! Oszt ez mikó  lesz a tévében?

Szólj hozzá

interjú villamos idősek