2012. jún 25.

Riksákat indít a DKV

írta: the_daver
Riksákat indít a DKV

A távol-keleti ösztöndíjas diákok és a hamarosan megnyíló Adihas-gyár dolgozói számára szeretne kedveskedni a Debreceni Közlekedési Vállalat ezzel az új tömegközlekedési lehetőséggel.riksa.jpg

„Sokat gondolkoztunk, hogy mit csináljunk a váratlanul az ölünkbe szakadt pénzzel.” –magyarázta a kreatív munkát Gyesen Anna Mária. „Először sűríteni akartuk a buszjáratokat, de inkább a riksák mellett döntöttünk, mert olyan vicces, ahogy szedik a lábukat abban a nagy kalapban.”

Ezzel a DKV nem csak hogy egy új, izgalmas, és mindenképpen gyorsabb tömegközlekedési alternatívát ajánl a busz üvegére tapadt lakosoknak, hanem megkétszerezi a városban található diákmunkák számát a rendszerbe állított nyolc darab riksával. „Alig várom. Biztos jobb móka lesz, mint a Noun Phrase vizsgám!” –mondta lelkesen Bogoly Márton, angol szakos hallgató.

A fejlesztések azonban ezzel nem állnak le: tervben van már a gondolák üzembe helyezése is, azonban amíg a velencei átlaghoz képest ilyen jelentős lemaradás van a csatornák számában, ennek megvalósulása kétséges. Alternatív megoldásként a gondolák a T-home csatornáin közlekednének, de még azok száma sem éri el a Gondolások Érdekvédelmi Szervezetének minimális ajánlott értékét.

Még akartunk írni pár dolgot, de annyira elfáradtunk az utolsó mondatban, hogy inkább megyünk vissza pihenni a jakuzziba.  

Szólj hozzá

öröm DKV