2012. jún 29.

Készül az új stadion, mindent beépítenek

írta: the_daver
Készül az új stadion, mindent beépítenek

Mint ismeretes, kikerültek az Új Debreceni Népi Überstadion tervei, és rögtön felháborodást okozott a Csónakázó-tó esetleges beépítése. Szerkesztőségünk birtokába jutott információk alapján azonban mindez csak a jéghegy csúcsa.stadion.jpg

AZ Überstadion a tervek szerint a Böszörményi úttól a Dobozi Lakótelepig fog húzódni, hogy bármikor otthont tudjon adni az ötezer méteres síkegyenes sprintnek, ami eddig nem létező futásfajta volt, de szakértők szerint ez a jövő. „Ez a jövő.” –erősítette meg az információinkat Deme Lajoska, kiscsoportos óvodás, a társai pedig helyeslően bólogattak.

A stadion keresztülhalad majd a Fórumon és a Plázán is, illetve semmissé teszi azt a kevés dolgot, ami a kettes villamosból eddig nagy nehezen elkészült. Cserébe viszont a komplexum több, mint félmilliós férőhelyes lesz, így majdnem egész Debrecen el tud majd menni egy DVSC-Diósgyőr örökrangadóra. Sőt, az Überstadion kilenc pályának is otthon ad, így akár egy komplett bajnoki fordulót le lehet zavarni szimultán.

„Ez egy előremutató építkezés, nem pöcsméregetés.” –reagált Hamvas Zola, országgyűlési képviselő, financiális fekete lyuk arra a felvetésre, hogy talán Debrecennek, de még egész Magyarországnak sincs szüksége ekkora stadionra. „Különben sem lesz semmi az egészből 2140-ig.” –poénkodott, de nem viccelt.

Szólj hozzá

sport foci botrány építkezés villamos