2012. jún 30.

Debrecenben rendezik a bizonytalanolimpiát

írta: the_daver
Debrecenben rendezik a bizonytalanolimpiát

A Budapesten zajló melegolimpia eseményeivel egy időben megkezdődnek a bizonytalanolimpia versenyei a hajdúsági fővárosban.melegolimpia.jpg

„Úgy éreztük, hogy mindenképpen szükség van felemelni a hangunk, és megmutatni, hogy mi is létezünk.” –nevezte meg a rendezvény célját Patyomkin Péter, és lecserélte a rózsaszín ingét egy izompólóra.

Az olimpiára olyanok jelentkezhetnek, akik magukat minimum a „kíváncsiak” táborába sorolják, és mindegy nekik, hogy van-e töke a mennyasszonynak. A rendezvény a tervek szerint igazi liberális értékeket fog felvonultatni, ezért mind a kilenc LMP-szavazót szívesen várják a rendezők.

Azonban mindez csak a kezdet. 2020-tól várhatóan külön olimpia indul a különböző hajszínre bukóknak: Dublin rendezheti a szőke heteroolimpiát, míg Amszterdam a barna melegolimpiát. A NOB elnöke szerint ez a töredezés nem megy a játékok szellemiségének kárára. „Akkor leszek a legboldogabb, ha nyíltan beszélhetünk a szado-mazoolimpiáról és a kecskeolimpiáról. Még vacillálok, hogy én melyikben induljak.”

Az ügyben megkérdeztük nemdoktor Schmitt Pált, a Magyar Olimpiai Bizottság volt elnökét. „Az a fontos, hogy ilyen történelmi zivatarban is egyként sorakozzunk fel a vezetőink mögött, hogy együtt sétálhassunk be a jövő kapuján.” –fejtette ki a véleményét a hőn szeretett ex-köztársasági elnök, és nekikezdett a Gyűrűk Ura lefordításának.

Szólj hozzá

sport verseny olimpia esélyegyenlőség