2012. sze 23.

Munkácsi Ecce Homo-ját is Cecilia Giménez restaurálja

írta: the_daver
Munkácsi Ecce Homo-ját is Cecilia Giménez restaurálja

A népszerű restaurátort kérte fel a Déry Múzeum, hogy végezze el a 2013-ra ütemezett felújítását Munkácsy Jézus-trilógiájának egyik darabjának. Giménez azzal szerzett nevet magának, hogy ő végezte az azonos című freskó restaurációját a spanyolországi Borja városában található Santuario de Misericordia templomában.eccehomo.jpg

„Egyesek szerint az idős hölgy tönkretette azt a freskót, de mi máshogy látjuk. Szerintünk a műtárgy metafizikailag szintet lépett azzal, hogy Jézust az evolúció hiányzó majom-ember láncszemeként ábrázolta.” –közölte Úttórő Boborján, a Munkácsy-terem teremőre.

Az idős hölgy már meg is kapta a felkérést, de sajnos mivel már nem lát túl jó, dédunokája olvasta fel neki. A héten várták az érkezését, mivel a múzeum nagylelkűen a repülőjegyet is megvette neki, de sajnos későn jutott az eszükbe, hogy nem Malév-gépre kellett volna, mert az ugye megszűnt.

A városvezetés szabad kezet ad a művésznek, mindössze annyit kérnek, hogy a kép mindenképpen tartalmazzon egy villamost vagy örvös tatut.

Szólj hozzá

kultúra művészet múzeum