2012. sze 26.

Gyalogosmentes napot rendez a Város

írta: the_daver
Gyalogosmentes napot rendez a Város

Debrecen Város önkormányzata a megfelelő szervekkel való egyeztetés után végül október elsejét jelölte ki a hivatalos gyalogosmentes napnak. A tiltakozók demonstrációt szerveznek, de mivel gyalog érkeznek, valószínűleg csak ötödikére érnek a városba.gyalogos.jpg

„A gyalogosokból mindenkinek elege van” –adott hangot a nép hangjának Vércse Boglárka, a TSZ-elnök felesége ismeretlen funkciójú hivatali dolgozó. „Nem csak az autósokat zavarják az állandó zebrázással, de még a biciklisek járdáira is felpofátlankodnak. Nem hiszem, hogy annyira csórók lennének, hogy nem futja legalább egy Audi-ra. Nekünk kettő is van, szóval ez nem lehet kifogás” –egészítette ki a nyilatkozatot, és vett egy nercbundát áfásszámlára.

A világon egyedülálló kezdeményezés létrehozói között találjuk az Autóval Száguldók Szövetségét, a DKV RULZ! tagjait (mind az ötöt), a Le Az Igazságtalansággal, Fizessenek a Gyalogosok Is A Benzinért! Facebook-csoportot és természetesen a Világkormányt is, ami így akarja rászoktatni az embereket a káros üdítőitalok fogyasztására (itt valószínűleg kimaradt a logikai kapocs, mert nem igazán értjük az összefüggést).

A gyalogosmentes nap értelmében október 1. 00:01-től este 23:59-ig tilos lesz ötven méternél nagyobb távolságot gyalog vagy futva megtenni, akit mégis ezen kapnak, akár százezres bírságra, vagy két hónapos elzárásra is számíthat. A rendelet alól felmentést kapnak a plázázók és azok, akik nem fértek fel a huszonkettes vagy huszonnégyes buszra a GÖCS-be menet vagy onnan jövet.

„Felháborító!  Szerencse, hogy találtunk egy lehetőséget, hogy sétálhassunk, és ne büntethessenek.” –mondta huncut mosollyal Zengazé Zoltán, aki arról híres, hogy az édesapjának írta Koncz Zsuzsa a Zengazének című számát. „Ha kettes sorban legalább 10 ember halad egymás mögött, akkor az lábbuszozásnak minősül, és így a buszsávot is használhatjuk.”

Kovakövi Frédi (született Fred Flintstone) kérdésére, miszerint a lábbal hajtott személygépjármű használható lesz-e, nem érkezett még érdemi válasz a hivatásos szervektől.

Szólj hozzá

sport ünnep esélyegyenlőség