2012. sze 29.

Celebképzés indul a Bölcsészkaron

írta: the_daver
Celebképzés indul a Bölcsészkaron

Jövő szeptembertől az országban elsőként celebképző alapszak indul a Debreceni Egyetem bölcsészettudományi karán, jelentette be Rohanek Géza, az intézmény Fölösleges Fejlesztésekért Felelős Tanácsának elnöke, díszhuszár.

„Elkeserítő, hogy szinte alig vannak Debrecenben hírességek: csak a Hadházi, Risztov Éva meg a Lukács jut így eszembe, de hát ők sem celebek. Mondhatnánk még a Dzsudzsákot meg a Debreceni Zitát, de előbbi nem számít, utóbbi meg nem számol” –kesergett Rohanek, és a lovát ugratta egy jól ismert kopogós viccel.

Annak érdekében, hogy a friss diplomás hírességek ne hagyják el a várost, a képzés elején a hallgatóknak egy szerződést kell aláírniuk, amiben vállalják, hogy legalább kilencven évig Debrecenben maradnak, és a polgármester-választáson arra szavaznak, akinek bozontosabb a szemöldöke.

Cserébe a szak rengeteg hasznos ismerettel vértezi fel a hallgatókat: megtanulhatják a megbotránkoztatás művészetét, illetve hogy hogyan kell a Blikk fotósával előre lebeszélni időpontot a titokban készült képekre, amik után majd jól lehet perelni. A hallgatók első év végén választhatnak a többféle specializáció közül: lehetnek valóságshow-celebek, botrány-celebek vagy akár mulatós celebek is.

Zsongor Elemér, a Celebek Országos Testületének elnöke szerint a kezdeményezés azért is aggályos, mert a celeblét egyik alapvető szabálya, hogy az ember ne értsen semmihez, márpedig az a celeb, aki ért a celebkedéshez, mégiscsak ért valamihez. „Félő, hogy a hivatásos celebek ki fogják szorítani Zámbó Árpit és Kiszel Tündét a médiából, ezt pedig senki sem szeretné” –mondta, mi pedig meg vagyunk sértődve, mert a Kaszatibire megint senki sem gondol. 

Szólj hozzá

reality esélyegyenlőség sztár specializáció Kaszatibi