2012. sze 30.

Film készül a Neptunról is

írta: the_daver
Film készül a Neptunról is

Korábban már beszámoltunk róla, hogy személyesen Steven Spielberg viszi filmre a Quirk-öt, az Elátkozott Nyelvtankönyvet. Ezúttal a Universal Pictures egy sokkal nagyobb közönséget kíván megcélozni az új produktummal.neptun.jpg

„Most láttuk a fiúkkal a Social Networkot, azt a Facebook-cuccot, és hát nagyon bejött, főleg az, amit a film bevételéről olvastunk” –lelkendezett Arany Jeromos, a film producere. „Úgy gondoljuk, ez egy társadalmilag fontos probléma, és elgondolkodhatja a nézőket. Na jó, csak vicceltem, robbanni fog minden” –humorizált, miközben véletlenül konstellációba állt Andy Wajnával.

Az előzetes forgatókönyv szerint a film a jövőben játszódik, ahol űrnácik megtalálják a rég Neptun rendszerét az interneten, de olyan sokan akarnak egyszerre belépni (az űrnácik sokan vannak, mégiscsak nácik), hogy a rendszer egyiküket sem engedi be. Kiderül, hogy a belépéshez egy különleges imát kell elmondani, ami a bangkoki templomok mélyén rejtezik. Megindul a hajsza a kód után, és az ifjú Henry Johnsonra (Ryan Gosling) hárul a feladat, hogy az űrnácik előtt megkaparintsa, és ezzel megakadályozza, hogy azok a Neptun hatalmával elfoglalják a világot.

„Ó, nem tudjuk mi az a Neptun, de biztos faja dolog lehet, minden szeptemberben és februárban azzal van tele a Facebook” –engedett bepillantást Arany a forgatókönyvírás folyamatába.

Emellett egy igazi Neptun-film előzetes munkálatai is megkezdődtek, de erről majd beszámolunk, ha sikerül támogatókat találni a forgatáshoz (a rendező sajnos nem rokona senkinek a Filmalapnál). 

 

Szólj hozzá

film sztár neptun