2012. okt 02.

Villamostuning és –gyorsulási verseny lesz a Kossuth téren

írta: the_daver
Villamostuning és –gyorsulási verseny lesz a Kossuth téren

Harmadik ízben kerül megrendezésre az Országos Villamostuning Kiállítás, aminek keretében a legpofásabban feltuningolt villamosok mérhetik össze tudásukat. Az eseménynek ezúttal a hajdúsági főváros ad otthont. A megmérettetésre az ország minden sarkából érkeznek az extrém sport (villamosozás) hódolói (na jó, csak Pestről, Miskolcról meg Szegedről).villamos2.jpg

„ Mi még mindig elég underground kultúra vagyunk, persze nem annyira, mint a metrótuningosok, de akkor is” –nyilatkozta Erős István (barátoknak Pista) a rendezvény alkalmából, majd megugráltatta a villamosát. Az éppen a Tesco-ba igyekvő idős nénik nem díjazták a mutatványt, de ez is része a versenynek.

A megmérettetés ugyanis három számot foglal magába: a zsűri először külső szempontok alapján oszt pontokat, majd egy gyorsulási verseny következik, végül párat driftelni kell. Utóbbi pontszámairól nem a szakmai zsűri dönt, hanem az nyer, akire több nyugdíjas tesz panaszt a leszállás után. Különdíjakat is kiosztanak majd, amiben hagyományosan jól szerepel a városunk: tavaly sikerült elhódítani a Mindjárt Szétesik Díjat, a Leghasználhatatlanabb Kapaszkodó Különdíjat és a Hozzáérsz Megfagysz-serleget a régi típusú villamos négy különböző eleméért. 

A rendezvényen természetesen szárfellépők sora szórakoztatja majd a közönséget: a szervezők megnyerték az első három Megasztár és az első X-faktor legröhejesebb indulóit a válogatókból, így a minőségi szórakoztatás ezúttal sem marad el.

Szólj hozzá

verseny villamos DKV