2012. okt 14.

A Műszaki Kar nyerte a Trimágus Tusát

írta: the_daver
A Műszaki Kar nyerte a Trimágus Tusát

Valaki nagyon sok Harry Pottert olvashatott mostanság, mert már második alkalommal számolhatunk be a népszerű regényfolyamhoz kapcsolódó hírről. Ezúttal a Trimágus Tusát rendezték meg a Debreceni Egyetemen.

A megmérettetés neve megtévesztő lehet, mert nem három (tri), hanem négy versenyző vett részt rajta, egy-egy a Jogtudományi, Műszaki, Bölcsésztudományi és Orvosi Karról, illetve nem mágusokról, hanem unatkozó egyetemistákról van szó. De a tusa része az oké.

Az indulóknak három próbát kellett kiállniuk, ahol a rendezők próbálták tartani magukat az eredeti mű szellemiségéhez. A könyvben először egy sárkányon kellett átjutni a varázslóknak, hogy megszerezzék a féltve őrzött arany tojását. Ennek a próbának a Főépület adott otthont, a versenyzőknek a Tanulmányi Osztályról kellett megszereznie a 97/B nyomtatványt. A feladatot nehezítette, hogy az fel van töltve a honlapra is, de nem használhattak internetkapcsolatot, így be kellett vetniük minden sármjukat a TO-n.

Második feladat gyanánt a versenyzőknek rá kellett jönniük, hogy a 97/B nyomtatvány nem más, mint a búvárkodási engedély, amivel a Békás-tó fenekéig lemerülve megszerezhetik a próba jutalmát, 5 kreditet. Végül, de nem utolsó sorban a Főépület díszudvarában állították fel a Végtelen Labirintust, aminek közepére helyezték el a Kupát. Az útvesztőben olyan nehezítő elemeket helyeztek el, mint véletlenszerű tanárok, a Padsúroló Gépszörny és a komplett Francia Filmklub.

Ezt a Műszaki Kar diákja, Vonal Zoltán érintette meg először, de sajnos az nem teleportálta el őt Voldemorthoz Ahhoz, Akit Nem Nevezünk Nevén, pedig sokan örültek volna.

Szólj hozzá

verseny varázslat TO