2012. okt 21.

Fura szakok a Bölcsészkaron

írta: the_daver
Fura szakok a Bölcsészkaron

Elkészült a BTK-hoz tartozó legfurcsább szakok listája. Néhányról már az induláskor beszámoltunk (mint a trollképzés vagy a fiktolingvisztika, tessék csak ráguglizni), de itt az ideje, hogy teljes legyen a kép.

Bulvárképzés

Bár nevében tingli-tangli képzésnek tűnhet, de a bennfentesek szerint az egyik legkeményebb szak az Egyetemen. „Gyomor kell hozzá.” –kezdte a beszámolót a neve elhallgatását kérő Hóhér Endre (ez egy álnév, hogy megóvjuk őt a támadásoktól, az igazi neve Rednek János). „Minden nap cetliket írunk az előző napi Bors, Best, Story és Blikk cikkeiből. Három kérdés, ha egyet nem tudunk, megy az egyes. Én egyszer azért buktam, mert nem tudtam, hol nyaralt a Kaszatibi.” Hóhér emellett beszámolt arról is, hogy végig kell nézniük az összes tehetségkutatót és realityt. Kezdjük elhinni, hogy durvább bármilyen orvosképzésnél.

Zabhegyezés

A szabadbölcsészettel szokás egy lapon emlegetni a zabhegyező szakot, de ez elég igazságtalan, lévén zabhegyezőkre szükség van. A piaci kutatások szerint Magyarországon hiányszakmának számít, akárcsak a bálnaidomító és a zenebohóc. A képzés során a hallgatók tökéletesen elsajátítják a zabhegyezés művészetét, és a szak rendszeres tanulmányutakat szervez Kukutyinba.

Lódingolás

Kevés írásos feljegyzésünk van erről a képzésről, és ugyan minden évben meghirdetik, a szak létszáma most is mínusz kettő. Sajnos így olyat sem sikerült találni, aki hitelt érdemlően beszámolhat az ott folyó munkáról, ezért a név alapján kell találgatnunk. Itt vagy arról van szó, hogy a hallgatók mesterei legyenek a számítógép előtti várakozásnak a betöltés (loading) során, vagy pedig a ló legnemesebb testrészével van kapcsolatban. Reméljük az előbbi.

 

Szólj hozzá

vizsga bölcsész szak Kaszatibi