2012. okt 25.

Trollbuszokat indít a DKV

írta: the_daver
Trollbuszokat indít a DKV

Korábban beszámoltunk róla, hogy Rolipótló autóbuszok indulnak, most pedig egy hasonló, mégis más ötlettel jött elő a DKV, hogy javítsa a tömegközlekedés színvonalát.

„Sokan panaszkodtak, hogy a buszsofőrök direkt kitolnak velük azzal, hogy nem nyitják ki az ajtókat a megállókban, vagy pont hogy bezárják az utolsó pillanatban, és kacagva robognak el a naplementébe. Ennek szeretnénk véget vetni az új rendszerrel” –jelentette be a sajttájékoztatón Robert Roland, a DKV szóvivője. A sajtok kitörő tapssal fogadták a bejelentést.

A rendszer lényege, hogy ezentúl a járat száma mögé egy T betű kerül, ha olyan sofőr vezeti, aki hajlamos az úgynevezett „trollkodásra”. Így már messziről lehet tudni, hogy érdemes-e futni a busz után, vagy csak azért nem indult még tovább, mert megvárja, amíg kartávolságba érünk.

A táblák cseréjére kiírt tenderre eddig négy szabálytalan, és hat szintén szabálytalan pályázat érkezett, de a vezetőség megnyugtatott minket, hogy mindenképpen életbe lép a rendszer, mire megépül a kettes villamos.

Szólj hozzá

villamos troll DKV