2012. okt 26.

Bevezetik a negatív ösztöndíjat

írta: the_daver
Bevezetik a negatív ösztöndíjat

Rendbelüli sajtótájékoztatón jelentette be az Egyetem Bölcsészkara, hogy újabb ösztöndíjtípust vezetnek be a már meglévők mellé, hogy mindenkinek jusson ösztöndíj. Az öröm azonban korai volt.

„Tarthatatlan, hogy a hallgatók közel fele semmilyen ösztöndíjban nem részesül. Ezen a helyzeten szeretnénk változtatni.” –állt klingonul a sajtóközleményben, de szerencsére el tudtuk olvasni, mert van köztünk fiktolingvisztológus is.

A következő félévtől automatikusan jár majd az úgynevezett negatív ösztöndíj azoknak a hallgatóknak, akik nem érik el az ösztöndíjhatárt, de a fizetősre sem kerülnek át. A negatív ösztöndíj hasonlóan működik majd, mint a normális, a megszokott 7000-13000-17000-23000 forintos sávokkal, de ezt nem az Egyetem utalja, hanem a hallgatóknak kell majd befizetni.

„Így már mindenki nagy izgalommal várhatja az ösztöndíjsávok kihirdetését, nem lesz olyan, aki csak legyint, hogy ő úgyse érte el a szintet. Móka az egész évfolyamnak.” –végződik a sajtótájékoztató. Megkeresésünkre az Egyetem tagadta, hogy kéne pénz, pedig mi összedobtunk volna vagy száztíz forintot, hanem kiemelte, hogy minden a hallgatók érdekében történik.

Szólj hozzá

pénz ösztöndíj nyád