2012. okt 29.

Szibériai zakómajmokat telepítenek a Főépületbe

írta: the_daver
Szibériai zakómajmokat telepítenek a Főépületbe

Hosszú évek után újra majommakogástól lesz hangos a Debreceni Egyetem Főépülete, miután kedden megérkezik az első szállítmány az Antillákról rendelt szibériai zakómajmokból. Az állatok mérete harminc centi és három méter között változhat, ezért vagy hajón, vagy zsebben hozzák át őket az óceánon.

„A kormány oktatást segítő politikája, aminek célja, hogy felfutassa és igazán versenyképessé tegye a magyar felsőoktatást, sajnos azzal a mellékhatással járt, hogy a felére csökkent az egyetemisták száma. Azonban azt szeretnénk, hogy ez kívülről ne nagyon tűnjön fel, ezért megvettünk egy csorda/falka/csapat majmot. Senki nem fogja észrevenni a különbséget.” –nyilatkozta Narancs Zebe, zoológus és makogáskutató.

Az eset nem példátlan az Egyetem történetében. Amikor oktatóhiánnyal küzdött az intézmény, akkor pandákkal és moszatokkal helyettesítették őket. Érdekes módon ekkor nőtt az órák látogatottsága, egészen addig, amíg az egyik moszat el nem szabadult, és magára nem robbantotta a második emeleten található tanárit.

A majmok beilleszkedését a megmaradt hallgatók segítik majd, akiknek az is a feladatuk lesz, hogy leszoktassák a kis közösséget azon kellemetlen szokásukról, hogy az ajtók elé ürülékből építenek várat.

Szólj hozzá

állat majom