2012. okt 30.

Kincseket rejtett a Csónakázó-tó

írta: the_daver
Kincseket rejtett a Csónakázó-tó

Sokaknak feltűnhetett, hogy nemrég lecsapolták a debreceni Csónakázó-tavat, de az igazi okot eddig senki nem tudta. Blogunknak sikerült kideríteni, miért volt égetően fontos megtenni ezt a váratlan lépést.

„Már régóta feltételeztük, hogy valami van odalent, és mivel most igen kéne pénz, gondoltuk megnézzük, hátha értékes.” –nyilatkozta Kósa Denevér a város nevében. Mint kiderült, a közel három méter mélyen fekvő aljzaton nem csak egy kincs található, hanem egyenesen sok.

Elsőként egy faláda került elő, ami színültig volt tizennyolcadik századi arannyal. A történészek szerint a kincs Drake kapitány hajójáról származhatott, esetleg a Bolygó Hollandi utolsó zsákmánya lehetett. A névleges értékét tízcsillió forintban határozták meg.

Emellett előkerült egy második világháborús repülőgép, egy elefántcsontváz, három üveg 1976-os tokaji aszú, harminckilenc méter rendőrségi szalag, és Jézus balról második szomszédjának evangéliuma, amiben végre feketén-fehéren le van írva, hogy Jézusnak vagy volt felesége, vagy nem, és az is biztosan kiderül belőle, hogy egyszer sem hordott indián fejdíszt és a metált az Ördög zenéjének tartotta.

A leletek olyan mérhetetlen gazdagságot hoznak majd a városnak, hogy egyből kilenc villamosvonal épül majd, egy járattal bővül a huszonkettes vonala, és végre megveszik azt a laptopot, amin majd megírják azt a pályázatot, amire a beérkező tervek alapján megkezdik az Új Nagyállomás építésének előkészítését. A létesítmény rohamtempóban, 2087-re készülhet el.

Szólj hozzá

pénz villamos Csónakázó-tó