2012. okt 31.

Illegális bölcsészviadalokra derült fény

írta: the_daver
Illegális bölcsészviadalokra derült fény

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság büszkén jelentette be a ma reggeli sajtótájékoztatón, hogy sikerült felszámolni Debrecenben az egyik legveszélyesebb és legtiltottabb alvilági sportot, a bölcsészviadalokat.

„A nyomozás már hónapok óta tartott, végül egy felfújható gumilabda, egy alig használt Kenu mountain bike és három kiló sózott marhahús segített az ügy lezárásában. A gyanúsítottakat őrizetbe vettük, és elvittük az állatkertbe is" -nyilatkozta büszkén/sejtelmesen Péter Pál rendőralfőezredeskapitány.

A bölcsészviadal kevésbé ismert alvilági sport például a kutya- vagy kakasviadalokhoz képest, de legalább annyira brutális. A két szemben álló, éppen tanulmányait végző bölcsész közé bedobnak olyan szavakat, mint hogy Apple, globális felmelegedés vagy halálbüntetés, és hagyják, hogy a küzdő felek elméleti síkon szétszedjék egymást.

A sport az ókortól egészen a huszadik századig kedvelt formája volt az intellektuális megmérettetésnek, még az 1934-es olimpia programjában is szerepelt. Azonban a túlzott brutalitás és a gyakran személyeskedésbe menő megjegyzések miatt végül betiltották. Alternatív változata, amikor kávét, sajtburgert vagy egy iPadet tesznek a két versenyző közé, de ez annyira nem terjedt el, mivel az esetek 70%-ában az egyik fél közölte, hogy ő nem hisz a fogyasztói társadalom termékeiben, és felfüggesztve a harcot elkezdte enni a füvet.

Szólj hozzá

sport olimpia illegális bölcsész