2012. nov 02.

Újabb egzotikus állatok érkeztek a Debreceni Állatkertbe

írta: the_daver
Újabb egzotikus állatok érkeztek a Debreceni Állatkertbe

Nem kevesebb, mint öt, Debrecenben eddig soha nem látott állatfajt költöztetnek be a héten a méltán elfeledett Debreceni Állatkertbe. A hír kapcsán magát Hallgató Zoltánt kérdeztük meg, aki heti kétszer takarítja az aranyhalak etetőjét.

„Nagyon izgatottak vagyunk, hiszen olyan egzotikus állatokkal találkozhat mostantól kezdve a nagyközönség, mint például ez a tehén-dolog. Először azt hittük, hogy rossz példányt küldtek, mert a tehén (avagy boci) a mondóka szerint se füllel, se farokkal nem rendelkezik, ezen meg volt mindkettő. De aztán rágugliztunk, és megnyugodtunk.”

De a tehén csak a jéghegy csúcsa. A városiak hamarosan megismerkedhetnek a tyúkkal és a kakassal, még pre-csibeburger állapotukban, illetve lehetőség nyílik a látogatóknak bepillantást nyerniük a lócitrom készítésébe.

Az új fajokkal együtt így már tizennégyre növekedett a Debreceni Állatkertben található állatok száma, így lassan komoly konkurenciát fog jelenteni a Nyíregyházi állatpark nyolc csillió állatának. Ennek megfelelően a jegyárak 150%-kal növekedtek (Zoltán ehhez hozzátette: „Tudják maguk, mennyit eszik egy tehén? Mert mi nem, de eddig mindent bezabált, amit elé raktunk. Tehát sokat.”)

Szólj hozzá

állatkert