2012. nov 05.

Veszély fenyegetheti Debrecent

írta: the_daver
Veszély fenyegetheti Debrecent

Klímakutatók figyelmeztettek, hogy Debrecent csak azért nem mosta még el folyó vagy tenger, mert nincs a közelben folyó vagy tenger. Ezen túl azonban minden feltétel adott a város teljes pusztulásához.

„Írtunk egy programot, ami végtelenítve játssza a Nyan Cat videót. Aztán mikor ezt meguntuk, írtunk egy olyat, amivel árvizet szimulálhatunk, és ezt ráeresztettük Debrecen térképére. A végeredmény lesújtó: a város nincs felkészülve egy ilyen katasztrófa elhárítására” –ismertette a munkafolyamatot Dr. Repet-Grabanc Philip, a kutatás vezetője.

Azonban nem ez az egyetlen veszély, ami fenyegethetné a várost: A kutatásból az is kiderült, hogy Debrecen akkor is óriási bajban lenne, ha a középkori Kelet-Európai Síkságon lenne, mert erős kőfalak híján hamar az inváziós mongol hordák martalékává válna. Akkor sem túl rózsás a helyzet, ha a Vezúv tövébe képzeljük el szeretett településünket: ez esetben a lávafolyamot még a Kettes Villamos Gödre sem tudná megállítani.

Viszont pozitív hírrel is szolgáltak a tudósok: Debrecen jobb hely, mint Mali hetedik legrosszabb városa, és kevésbé szennyező a levegő, mint Detroitban. Emellett a buszok gyakrabban járnak, mint Szomáliában, és az egy főre eső kalózok száma is alacsonyabb.

Szólj hozzá

kutatás katasztrófa tudomány villamos