2012. nov 06.

Angol és német helyett sumérul kell majd tanulniuk a diákoknak

írta: the_daver
Angol és német helyett sumérul kell majd tanulniuk a diákoknak

Számos alaptalan pletyka kapott szárnyra az utóbbi időben azzal kapcsolatban, hogy a kormány melyik idegen nyelvben látja a jövőt. Kérésünkre Drabál Virág, pót-Hoffman Rózsa tisztázta a helyzetet.

„Nézze, manapság a retró a divat, ezt mindenki tudja. Ezért úgy gondoltuk, visszatérünk az orosz nyelv oktatásához, de végül Vezérünk, Kit Nem Nevezünk Nevén elvetette a javaslatot, mert általánosban csak hármas volt a tárgyból. Így más alternatívát kellett keresnünk.”

„Végül úgy döntöttünk, hogy visszatérünk a gyökerekhez: Mindenki tudja, hogy a magyarok régen hunok voltak, azelőtt meg sumérok, azelőtt meg Ádám és Éva, ezért döntöttünk végül a sumér nyelv mellett. Ugyan kevésbé felkapott, mint az angol és a spanyol, vagy ne adj Isten a német, de hiszünk benne, hogy ebben van a jövő.”

„QIp!!” –kommentálta felháborodottan a hírt Szpokk Levente, harmadéves klingon szakos hallgató. „Maira noa” –tette hozzá cinikusan csoporttársa, Tünde Tünde, aki tünde nyelvre specializálta magát. A fiktolingviszta szakos hallgatók továbbá aggodalmukat fejezték ki, hogy így elértéktelenedhet a diplomájuk. A hivatalos álláspont szerint ez már a szak létrehozásakor megtörtént.

Szólj hozzá

nyelv fiktolingvisztika