2012. nov 09.

Négy kerületre osztják Debrecent

írta: the_daver
Négy kerületre osztják Debrecent

Nagy átalakítások kezdődnek a hajdúsági város életében, hiszen teljesen új közigazgatási rendszert vezetnek be 2013-tól. Ennek alapját a kerületek fogják képezni, de csak a következő bekezdésben áruljuk el, pontosan hogy.

A legfontosabb kerület a központi rész, azaz a Kossuth tér és annak 870 méteres sugara lesz, amit Szép Debrecennek fognak hívnak. Az Egyetemváros érdekes módon nem az Egyetemváros nevet kapja meg, hanem az Ingyenélőkfalva elnevezés lesz ezentúl használatos.

A harmadik egység magába foglalja az összes lakótelepi részt Csúnya Debrecen néven, míg a kimaradt területek jutnak az Egyéb kategóriába. Egyelőre még tárgyalások folynak, hogy saját területet kapjon-e a Fórum és a Pláza, de előbbi úgyis török kézben van, utóbbi meg csak a Meki meg a mozi miatt működik.

A kerületek élére egy-egy polgármestert neveznek majd ki, de érdekes módon a tervezetben nincs kiemelve, hogy négy különböző személyről van szó, ezért gyanítjuk, hogy mindenhol Kósa Lajos lesz a polgármester. Ez esetben is össze kell majd hívni a Polgármestertanácsot, és megvitatnia magával a kérdéseket. Ahhoz, hogy egy javaslat átmenjen a tanácson, a négyből legalább háromszor egyet kell értenie magával.

Szólj hozzá

polgármester közigazgatás kerület Debrecen