2012. nov 10.

Beleszorult a mondatba a német szakos hallgató

írta: the_daver
Beleszorult a mondatba a német szakos hallgató

Viszonylag kevés szó esik a germanisztika szakról, de ott is történnek ám cifra dolgok. Egy másodéves hallgató már harmadik napja próbálja befejezni a lassan végtelenre nyúló mondatszörnyeteget.

„Az egész csak egy egyszerű kérdésnek indult, de elvesztette a kontrollt” –meséli nekünk a tanuló legjobb barátja, Bergengóc Soma a történteket. „Amikor már a Hubschrauberlandeplatz-nál jártunk, ami helikopter-leszállóhelyet jelent, kezdtem aggódni, de akkor még a java hátra volt.”

Az általunk megkérdezett szakértő szerint minél jobban belebonyolódik valaki egy német mondatba, annál nehezebben fog kimászni belőle. A világrekord tizennyolc nap és két óra. „A legnagyobb probléma, hogy a beszélő egyre jobban kétségbe esik, és csak belezavarja magát a fordított meg kati szórendek világába.

„Már túl vagyunk egy Eisenbahnknotenpunkthinundherschieber-en, illetve siebenhundertsiebenundsiebzigtausendsiebenhundertsiebenundsiebzig-en, szóval most már csak jobb lehet” –tette hozzá reménykedve Soma, és egy olyan műből idézett, amit inkább nem bolygatnánk. 

Szólj hozzá

német nyelv tragédia