2012. nov 15.

Végzős gimnazisták rohanták le a főépületet

írta: the_daver
Végzős gimnazisták rohanták le a főépületet

Félelem és rettegés szállta meg a Debreceni Egyetem Főépületét szerda délutánra. A tragikus esemény figyelmeztetés nélkül történt, sok a sebesült.

„Reggel még semit sem sejtettünk, az a nap ugyanúgy indult, mint a többi” –idézte fel a történteket Bogoly Márton, angol szakos lógó, aki a könyökét horzsolta fel a támadás során. „Ugyan gyanús volt a sok ismeretlen arc a folyosókon, de azt gondoltam, biztos csak a lógásrotáció miatt van [a lógásrotáció lényege, hogy a tanuló minden héten más órákra jár be, így időt és energiát takarít meg magának, amit bulizásra és semmittevésre fordíthat –a szerk.]. Szóval ekkor még fogalma sem volt, de dél körül beütött a krach."

Tizenkét óra húsz perckor az addig semlegesen nézelődő gimis végzősök előrántották a szalagtűzős biztostűket és a legjobb érveiket, és a békésen legelésző olvasgató egyetemistákra támadtak. Ekkor sérült meg Bogoly is, akit épphogy súrolt egy „a marihuána egészségesebb, mint az alkohol”-érv. Más nem volt ilyen szerencsés.

Heten kórházba kerültek, egyikük, egy másodéves német szakos hallgató állapota súlyos. Ő a nagy kavarodásban beszorult két, egymással ellentétes, a halálbüntetés ellen, illetve mellett szóló érv közé. Az orvosok meleg kakaóval és válogatott Jóbarátok-epzódokkal kezelik.

Ami a pillanatnyi helyzetet illeti, senkinek sem tanácsos a Főépület közelébe menni, hacsak nem immunis az észérvekre. Az esti keresztény misét lelki gyakorlatot ezért semmi nem veszélyezteti.

Szólj hozzá

erőszak tragédia gimnázium rettegés