2012. nov 17.

Megszorítások az Egyetemen: drágább lesz a minden

írta: the_daver
Megszorítások az Egyetemen: drágább lesz a minden

Újabb nyolc csillió forintot vontak el a Debreceni Egyetemtől, ezért az intézmény minden korábbinál radikálisabb megszorító intézkedéseket foganatosít.

Várhatóan emelkednek majd a szolgáltatások árai, így az Egyetem által üzemeltetett helyeken a korábban megszokott 6 ft/lap ár helyett 600 ft/lap lesz a fénymásolás költsége, de ez nem tartalmazza a papír, a tinta és a gemkapocs árát. Ugyanitt friss házi tej lesz kapható keddtől.

A tanórákat is érinti a pénzhiány, a radiátorok lekapcsolása miatt máshogy kell megoldani a fűtést: az órára csak két öl tűzifa felmutatása után lehet majd belépni, amiből az első negyed órában tábortüzet készít az oktató, és azt körülülve folyhat a tanítás. Szalonna és virsli nem kötelező, de ajánlott, mert határozatlan időre a menza is bezár, illetve csak vajas kenyeret lehet majd venni.

Bevezetésre kerül a kapuadó, amit a bejárati ajtókon való áthaladás után kell fizetni, ezzel tovább demoralizálva a dohányosokat. A legnagyobb kérdőjelet okozó változás, hogy ezentúl a hallgatóknak maguknak kell majd a termeket és az illemhelyiségeket kitakarítaniuk. Rossz érzésünk van ezzel kapcsolatban.

Szerencsére a minisztériumban megnyugtattak minket, hogy jó kezekbe kerül az így megspórolt pénz: kisegítik a BKV-t, új rikkancsos szobor készül, ezúttal a Blikk helyett a Story címlapjával, növelik a képviselők fizetését, illetve kisegítik a Nemzet Második Csapatát, a Fradikát.

Szólj hozzá

válság megszorítás