2013. máj 18.

Debrecenben nyílik az első 5D-s mozi

írta: the_daver
Debrecenben nyílik az első 5D-s mozi

Ma már mindenki természetesnek veszi a 3D-mozit, és a 4D-n sem lepődik meg senki, ezért újabb dobásra volt szüksége Hollywoodnak, hogy a filmszínházakba csábítsa a nézőket. Így született meg az 5D.

"Először arra gondoltunk, hogy mondjuk történetet írunk a filmeknek, hogy ne csak arról szóljanak, hogy az egyik robbanás követi a másik robbanást, és csöcsös csajok. De aztán jót röhögtünk a felvetésen is, és inkább megalkottuk azt a technológiát" -áll az 5D-t bemutató brossúra belső oldalán.

Az 5D lényege, hogy nemcsak, hogy 3D-ben vetítik a filmet, illetve a jelenteknek megfelelően rázzák a széket, hanem aktívan bevon a cselekménybe. A füzet a Kill Billt hozza fel az egyik példaként, ami során bármikor egy szamurájkardot kaphatunk a hasunkba, illetve egy tetszőleges Bud Spencer-filmnél mi is kapunk egyet az arcunkba, hogy aztán komikusan köphessük ki a fogunkat.

Hogy miért pont Debrecenre esett a választás az új technológia bemutatására, nem igazán világos, de mindenképpen örülhetünk, hiszen ez igencsak megdobja majd az idegenforgalmat: messzi tájakról, akár Nyíregyházáról és Ceglédről is érkezhetnek turisták, hogy a mozi csodájára járjanak. 

A szakemberek máris megkezdték a munkálatokat a 6D mozin, de hamar rá kellett döbbenniük, hogy az gyakorlatilag a színház.

Szólj hozzá