2014. jún 13.

Brazíliába szállítják a Nagyerdei Stadiont

írta: the_daver
Brazíliába szállítják a Nagyerdei Stadiont

Még alig vagyunk túl azon a sokkon, hogy milyen szép, hasznos és takaros stadionunk van itt a kert végében, rövid időre máris búcsút kell venni tőle: szombaton az egész hóbelevancot Manausba, Brazília keleti részére szállítják nyolc helikopter és tizenhat töketlen fecske segítségével.

"Nem igazán készültünk el mindennel időre, a szóban forgó Manuas-i stadionból még a tervek megrajzolásához szükséges kétbés ceruzákat sem szereztük be, ezért múlt héten már elkezdtünk nyugtalankodni a helyzet miatt mi is" -mesélt Ricardo Terra Teixeira, a Brazíl Labdarúgó-szövetség elnöke a forradalmi megoldásról. "Ekkor a kezembe vettem kedvenc lapomat, a Blikket, és hirtelen minden megvilágosodott: kölcsönvesszük az új debreceni stadiont."

Teixeira kiemelte, hogy a posztmodern befejezetlenség volt az, ami első pillantásra megfogta: ugyan a stadiont május elsején átadták, a régi Csónakázó-tóra épített akármi még mindig bájosan félkész állapotban van. "Pontosan illeszkedik a koncepciónkba" -ecsetelte lelkesen Teixeira megszólaltatta a brazilok nemzeti hangszerét, a skót dudát és harapott egyet a brazilok nemzeti ételéből, a baguette-ből.

Lapunk értesülése szerint a stadion augusztusban kerülhet vissza Brazíliából, de azt nem sikerült kideríteni, hogy melyik augusztusban. Megkeresésünkre Kósa Lajos csak annyit válaszolt, hogy hagyjuk már békében legózni, ha már olyan jó fiú volt, hogy megette ebédkor az összes brokkolit, pedig utálja, hiába tesz jót a csontoknak. 

 

Szólj hozzá