2014. júl 23.

Lábbuszokkal készül a DKV a Campus Fesztiválra

írta: the_daver
Lábbuszokkal készül a DKV a Campus Fesztiválra

A Debreceni Közlekedési Vállalat büszkén jelentette be, hogy gondolnak a fesztiválozókra, ezért külön Campus-járatokat indítanak a fesztivál ideje alatt, a szűkös lehetőségek miatt azonban csak buszvázakat tudnak biztosítani.

"Sokáig tépelődtünk, hogy mit is csináljunk, de végül úgy döntöttünk, hogy legyen egyszer jó a fiataloknak" -magyarázta a teljesen új közlekedési rendszer ötletét Kiss-Somorjai Benő, a DKV szóvonszolója. "Valaki meg éppen Frédi és Bénit nézett, és arra gondoltunk, vajon mi miért nem vezetjük be az ott látott tömegközlekedési módszert, és nem tudtuk, hogy miért nem, hát bevezettük."

A buszvázakat már jó előre a rendezvény közelébe szállították, ezért sajnos kettőt véletlenül befalaztak az utolsó pillanatban is sürgölődő stadionépítő szakemberek, de Kiss-Somorjai biztosított minket, hogy mindenkinek lesz alkalma kipróbálni a forradalmi szerkezetet. "Kell vagy 30-40 ember a beüzemeléséhez, de ha ennyi megvan, elég csak felkapni a buszvázat, és usgyi, ahogy a lábuk bírja".

Kiss-Somorjai szerint ez a módszer nemcsak energiatakarékos, környezetbarát, hanem demokratikus is, mert a lábbusz pont olyan sebességgel halad, amilyenre hajlandóak meghajtani azt az utasok. A sajtótájékoztató végén reményét fejezte ki, hogy a Campus végeztél a menetrendi járatok közül is sikerül párat lábbuszra lecserélni.

Szólj hozzá