2014. okt 15.

Nem kell többé a fáktól rettegnie a debrecenieknek

írta: the_daver
Nem kell többé a fáktól rettegnie a debrecenieknek

Egyre növekvő problémát okozott Debrecenben a fabűnözés, szinte napi szinten lehet olvasni tölgyek, nyárfák és fenyők által feltartóztatott nyugdíjasokról és bankrabló cserjékről, ezért a város új polgármestere nem is habozott, egyik első intézkedése pont a bűnöző gyökeresek ellen irányult.14418.jpg

"Láttam a Gyűrűk Urát, tudom, hogy mikre képesek ezek a fák. Csak állnak ott, hogy szépek, meg árnyék, aztán egyet pislog az ember, és elárasztják a tornácot meg a síkságot almalével" -nyilatkozta egy neve elhallgatását kérő tisztviselő, aki támogatta Papp kezdeményezését a fák elkülönítéséről. 

A terv szerint a veszélyesnek és gyanúsnak ítélt növényeket sárga kordonnal veszik körbe, mert tudva levő, hogy a veszélyes és gyanús növények két dologtól félnek, a sárga kordontól és a piros metrótól, de utóbbi nem opció. A próbakörbekerítések már folyamatban vannak a Csapó utcán, ahol a tervek szerint ma reggel már nyugodtan lehet sétálgatni anélkül, hogy bárkit gerillatámadása érne.

A tervek szerint a bűntetten kapott fákat a Nagyerdőbe deportálnák, míg az igazán notórius bűnelkövetők állhatnak ki a négyes útra hófogónak. Ugyanakkor az eltévelyedett fákat bevonják a közmunka programba is, ők falevelet fognak sepregetni a főtéren és enteset játszanak a Magyar Hobbit Népszokások És Pipafű Szövetségének éves fesztiváljain.

Kép forrása: vagy.hu

Szólj hozzá