2014. okt 22.

Először Debrecenben vezetik be a gyaloglási és kerékpáros adót

írta: the_daver
Először Debrecenben vezetik be a gyaloglási és kerékpáros adót

Az internetadó nevű teljesen jogos és tök haladó szellemiségű új adófajta után egy másik bevezetését tervezi Magyarország Isten Kegyelméből Uralkodó Kormánya (MIKUK), erre pedig városunkban kerül majd sor: jön a gyaloglási adó.pic_silly_walk_01.jpg

"Szerintünk nem igazságos, hogy egyesek egyáltalán nem veszik igénybe a tömegközlekedést, ezzel pedig súlyos milliókkal rövidítik meg a DKV-t és az államot" -adott hangot aggályainak a törvény kitalálója, Kormossy-Donau Makter, a MIKUK államtitkára. "Ezért adót vetünk ki a sétát választókra, ami méterenként 5 forint lesz, így majd kétszer is meggondolják, nem szállnak-e fel inkább az új kettes villamosra, még akkor is, ha nincs arra semmi dolguk, amerre az megy" -tette hozzá kormányzati fapofával.

A tervezet szerint lesznek duplaárú zónák, mint mondjuk a Fórum vagy az Egyetem, míg az otthoni sétafikálás adómentes marad, ahogy a helyben sétálásért sem kell majd fizetni. Előzetes számítások szerint a Kossuth Kollégiumokból 1500-2000 forint lesz gyalog eljutni a Főépületbe, amihez a szegényebb egyetemisták szociális támogatást vehetnek igénybe, egészen a 2015/16-os tanévig, mert akkor sajnos megszűnik az is.

A MIKUK természetesen nem feledkezik meg a biciklisekről sem, ők kerékkörbefordulásonként 5 forinttal támogatják majd az oligarchákat a kormánytagok villaépítéseit állambácsit, emellett pedig kötelező lesz felszerelni minden járművet puccenbukkal, amit csak a Nemzeti Puccenbuk boltban lehet majd megvenni, ötezer forint per darab áron, minőségüket két hónapig őrzik meg. A puccenbuk mellesleg az a műszer, ami nem engedélyezi, hogy bárki kikapcsolja a gravitációt a bicikli körül, így elengedhetetlen kelléke a biztonságos közlekedésnek.

Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz, ha az ezekből befolyó pénzeket is sikerül elherdálni, de Kormossy-Donau Makter megnyugtatott minket, hogy a MIKUK végtelen mennyiségű ötlettel rendelkezik ilyen téren. "Ez nem adó lesz, nem szeretnénk, hogy adóként nevezzék" -figyelmeztetett minket Makter, ezért hívjuk csak a nevén, rablásnak.

Szólj hozzá