2014. okt 25.

Jön az adóadó

írta: the_daver
Jön az adóadó

Titkos és roppant veszélyes oknyomozásunk eredményeképpen idő előtt sikerült lerántani a leplet a kormány következő, szám szerint kilencszázötvenhetedik adóneméről, ami a keresztségben az adóadó nevet kapta, mivel egyszerűen minden más főnév elfogyott.d2f.jpg

"Az adóadó az összes befizetett adó 100%-a lesz, tehát aki eddig csak 50.000 forintot adózott, az mostantól 100.000-t fog. Első körben" -foglalta össze röviden és érthetően a lényeget a megkérdezett pénzügyi mágus. "Egyébként sokat gondolkoztunk rajta, hogy hogyan is nevezzük el, versenyben volt még névként a metaadó, a létadó és a mindegycsakjöjjömárapénzadó, de végül tökéletesen döntöttünk" -dicsérte magát és briliáns barátait Benedek Boldizsár, bencés bíboros barát, búbos banka boldogító besenyő bajvívó.

Az indoklás szerint azért van szükség az újabb extrém adófajtára, mert mindenki, aki adófizető, az sajnos egyben potenciális adókerülő is, és bármikor úgy dönthet, hogy megpróbálja megúszni a közös teherviselést. Erre felkészülve előre be kell fizetni a jövő évi adót is. Lázár János megkeresésünkre annyit reagált, hogy mivel ő nem fizet adót, ezért nem fogja földhöz vágni a pluszköltség, de amúgy is leszarja.

A törvény ugyanakkor nem határozza meg, hogy az adóadó adómentes-e, így elképzelhető, hogy az arra kirótt adót is hozzá kell írni az alapköltséghez, vagyis a 100.000 forintos adó nem a végleges összeg, hanem ahhoz is hozzá kell adni a 100%-át, így lesz 200.000 forint a befizetett összeg. Amennyiben azonban ez igaz, akkor az így keletkezett adóra is ki kell vetni a 100%-os adókulcsot, tehát 200.000 forint helyett 400.000-t kell majd befizetni sárga csekken. Ésígytovább, momentán megfájdult a fejünk, beveszünk egy szponzorált fejfájás-csillapítót.

UPDATE: A Minszterelnökség gyors közleményben reagált a felmerülő kérdésekre, és bejelentette, hogy az egyszerűség kedvéért a bérek és fizetések ezentúl közvetlenül az államkincstárba jutnak, a dolgozók pedig fejadagokban jutnak majd a napi betevőhöz. "Gyors, igazságos, kényelmes" -áll a kiadott vécépapírgurigán.

Szólj hozzá