2014. nov 20.

Április lesz a Korrupció Ünnepnapja

írta: the_daver
Április lesz a Korrupció Ünnepnapja

A Kormány égető szükségét érzi, hogy külön ünnepnapja legyen a magyar nemzeti jelképeknek, így március 23. után, ami a Zászló Napja lesz, saját napot kap a másik nagyon fontos jelkép, a korrupció is, méghozzá áprilist.cba-slovakia.jpg

"Úgy éreztük, hogy ez egy nagyon fontos dolog, ezért az ünnepnap 31 napon át fog tartani, de a valóságban amúgy is minden nap a Korrupció Napja" -áll a kiadott sajtóközleményben, amit egy postagalamb hozott traktorra kötve. "A Korrupció Napján minden bolt zárva lesz, kivéve a CBA-kat, és adásszünetet is elrendelünk, egyedül a közszolgálati médiumok közvetíthetnek, meg a TV2, mert csak." -hangzik a szokásosnál is jobban átgondolt törvényjavaslat.

Azonban ez nem minden: Az ilyenkor beadott pályázatokat és közbeszerzéseket csak a Közgép nyerheti, filmet pedig csak és kizárólag Andy Vajna forgathat, ez utóbbi a mobiltelefonos videózásra is vonatkozik, ha mást ilyenen kapnak, az illető öt és nyolc év közötti fegyházbüntetést kaphat a nemzeti jelképek porba tiprása vétségével.

A tervek szerint zárva lesznek a multi gyorséttermek, az állampolgároknak pedig javallott (=kötelező) zabálás helyett istentiszteletre menni vagy pedig a legközelebbi váci utcai lehúzós étterembe, ahol 50.000 ft/dl-es árú bort kortyolgatva építhetik a szebb jövőt.

Az ünnepségek várhatóan egész hónapban tartanak majd, minden napra jut majd egy Békemenet és egy szovjet emlékmű átadása. A Nemzeti Mindenboltok persze nyitva maradhatnak egész nap, persze, hogyne.

A cikket a CBA, a magyar üzletlánc szponzorálta, ami nem gonosz multi, hanem magyar, tehát jó, mmmké?

Szólj hozzá