2015. feb 20.

Három ötlet a MODEM hasznosítására

írta: the_daver
Három ötlet a MODEM hasznosítására

Véget ért egy korszak azzal, hogy a minap végképp bezárt új menedzsment alá került Debrecen és a régió kulturális központja, a MODEM. A városvezetés határozottan cáfolta, hogy ez rossz dolog lenne, és mi is rengeteg potenciát látunk az új helyzetben, hiszen mostantól igazán fontos dolgokra is lehet használni az eddig csak a kultúra terjesztőjeként funkcionáló épületet. 

htngfhnfg.jpg

1. Pudingraktár

Mindenki szereti a pudingot, de a Pudingügyi Minisztérium (mely a megszűnt Oktatási Minisztérium helyére került) szerint pont ez a hatalmas kereslet vezet egyes helyeken pudinghiányhoz. Radomár Merló, pudingügyi miniszter lapunknak azt nyilatkozta, hogy törekednek a puding hungarikumként való elismerésére, illetve megvédik a hazai pudingtermelőket a jóval olcsóbban (és gonoszabbul) előállító EU-s olasz kollégáktól szemben. Radomár biztos abban, hogy ha a MODEM ezentúl pudinglerakatként működne, az nem csak hogy a régión, hanem az egész országon segítene, végül akár a trianoni békediktátumok újratárgyalását is lehetővé téve.

2. Rezsicsökkentés Múzeuma 

Hatalmas piaci rést tömne be a kormányzat, ha a lakossági igényekre hallgatva végül állandó táraltot szentelne az I. és a II. Rezsicsökkentésnek is. Előzetes tervek alapján a látogatók elsősorban régi közüzemi számlákat tekinthetnének meg, amiken még horribils, néhány esetben akár ötszáz forinttal nagyobb árak is szerepelhetnek, illetve végtelenítve nézhetnék azt a történelmi pillanatot, amikor Orbán Viktor bejelenti a Rezsicsökkentéseket. A tárlat központi eleme az a Louis Vuitton táska lesz, amit először adtak el egy, a Rezsicsökkentésekből meggazdagodott kisnyugdíjasnak, Kovács Ernőnének.

3. МакДоналдс

A kelet és nyugat közötti finom kötéltánc tökéletes szimbóluma lehetne Magyarország első orosz nyelvű McDonald's-a, ami erőteljes üzenetet küldene nemcsak az irigykedő nyugatnak, de a teljesen rendben lévő keletnek is. Kormányközeli forrásunk szerint az éttermet maga Vladimir Putyin nyitná meg félmeztelenül medveháton, majd azonnal be is záratná egészségügyi okokra hivatkozva. Innentől csak scsi-t lehetne enni ott, de olyan scsit, hogy még Rákosi Mátyás is megnyalná mind a tíz ujját. 

A város vezetése hamarosan dönt a MODEM további sorsáról, addig pedig mindenkit, aki kulturális élményre vágyik, szeretettel várják a Nagyerdei Stadionba focimeccsre és/vagy iszapbirkózásra. Szerintetek melyik a legjobb választás?

Szólj hozzá