2016. okt 05.

Betonba öntik egész Debrecent

írta: the_daver
Betonba öntik egész Debrecent

Nem csak a debreceni Nagyállomás tervei kerültek nyilvánosságra, de egy volt szovjet bakancslistával kapcsolatban kiderült, hogyan képzeli el Papp János József László a város új arculatát. Röviden, betonnal. Hosszabban, betonnal és díszburkolattal.dsqwd.jpg

"A Nagyállomás mai formája annyira jó, hogy nemhogy megtartjuk, hanem kiterjesztjük az egész Petőfi térre", lelkendezett Papp a méltán népszerű debreceni látványosság kapcsán, mielőtt a későbbi tervekre tért volna. Papp lelkesen mutogatta, hogy milyen tökéletesen imitálja a legdicsőbb szocreál építészeti megoldásokat a felújítás. "Észre sem veszi majd senki, hogy azok nem 1961-ben hanem 2016-ban épültek, sőt, észre sem veszi majd senki, hogy nem 1961 van", tette hozzá csillogó szemüveggel a doktorpolgármesterúr.

Ugyanakkor az is kiszivárgott, hogy a jövőben egész Debrecent egy nagy betonkockává alakítják, csak a zöldterületeket hagyják meg és alakítják díszburkolattá. "Mindenki szereti a betont. Olcsó és esztétikus", közölte kérdésünkre Dimitrij Zsvelcnyin, ünnepelt szocreál sztárépítész, aki annak ellenére vállalta Debrecen gatyába rázását, hogy negyven éve halott. 

Az egységesítés jegyében már jövő tavasszal elkezdik lecserélni a játszótéri csúszdákat betontömbökre. A városvezetés a Debreceni Egyetemre is gondolt, elősegítendő a nagyszabású építkezések ember- és alapanyaggal való ellátását, az Egyetem két részre bomlik: Sporttudományi Kar illetve Nemsport- és Betontudományi Kar, utóbbi a Bölcsészettudományi Kar egyenesági folytatása lesz, csak több haszonnal.

Szólj hozzá