2012. jún 27.

Nem állnak meg a vonatok, csak lassítanak

írta: the_daver
Nem állnak meg a vonatok, csak lassítanak

dementor.jpgA takarékosság és ésszerűsítés volt az elsődleges szempont, amikor kidolgozták a MÁV második félévben alkalmazandó stratégiáját. Az új terv számos meghökkentő elemet tartalmaz, még a sokat próbált utasok számára is.

Első és legfontosabb változás, hogy a vonatok ezentúl nem állnak meg az állomásokon, csak lelassítanak. Az utasok kényelméről a sínek mellé kihelyezett matracok gondoskodnak majd. "Ezzel két legyet ütünk egy csapásra." -indokolta Mester Margaréta szóvivő, de nem volt hajlandó ezt kifejteni, csak sokatmondóan mosolygott.

A biztonság érdekében a már jól megszokott ellenőr-kidobóember-rendőr hármashoz dementorok csatlakoznak, akik bármikor szívesen kiszippantják a jegy nélkül utazók lelkét. Egyes felvetések szerint azonban ez azt eredményezheti, hogy növekedni fog az érdeklődés a politikusi pálya iránt az elkapott bliccelők között.

Egy sosem látott pénzügyi bravúrral pedig sikerült elérni, hogy drágább lesz bérlettel utazni, mint sima jeggyel, és ez fordítva is igaz. A példátlan megoldást pillanatnyilag a Microsoft elemzi, és valószínű, hogy világszerte elterjed, ha sikerül megfejtni ezt a látszólagos paradoxont.

Végül, de nem utolsó sorban az utasok a szerelvényeken a kiegyensúlyozott tájekoztatás érdekében ingyenesen hozzáférhetnek a Magyar Nemzet aznapi példányához, míg ahangosbemondóból a Hír TV és Echo TV legfrisebb hírei szólnak majd.

Szólj hozzá

MÁV