2014. jún 09.

Debrecenbe költözik a Pápa

írta: the_daver
Debrecenbe költözik a Pápa

Nem csak a mezőgazdasági minisztériummal gazdagodhat a Cívisváros: Pünkösd alkalmával jelentette be a katolikus egyházfő, hogy megválik római otthonától, és a teljes Vatikánt Debrecenbe, a református Rómába költözteti. pápa.jpg

"E pluribus unum, acta est fabula. Esse oportet ut vivas, non vivere ut edas. Carpe diem!" -áll a pápai bulában bullában, amit a Vatikán reggel tett közzé a rangos Blikk és Bors lapokban, hogy ezzel megszólítsa az értelmiséget is. A bejelentésben I. Ferenc részletezi, hogy Róma már egy ideje katolikus, így sok értelme nincs továbbra is ott maradni, ezzel szemben a református Róma eléggé református. "Extra Hungariam non est vita, si est vita, non est ita", áll a közlemény végén, utalva a Pápa Túró Rudi függőségére, amit csak hazánkban tud csillapítani.

A vatikáni udvar nagymértékű beruházásokra készül Debrecenben, többek között felhúznának egy harmadik plázát a másik kettő mellé (a Vatikán egyik hivatalos jelmondata, hogy "Plázából sosem elég!") és támogatnák a civil szervezeteket. Lázár János, tahóügyi államminisztertitkárelnök máris felszólította Ferencet, hogy hagyjon fel a nemzet- és emberiségellenes tevékenységével és tartsa meg az aprót.

Az MTI közleménye szerint a Pápa kiemelte, hogy Magyarország jobban teljesít, és hogy több tiszteletet a magyaroknak, nem feledkezve meg arról, hogy mindent vissza. Orbán Viktor Miniszterelnök Úr kellemes nyarat és sikeres felkészülést kívánt a Pápának az őszi szezonra, és reményét fejezte ki, hogy ezúttal a tavalyi 12. helynél rangosabb pozícióban végez a csapat az NB I-ben.

Szólj hozzá