2012. júl 01.

Szenzáció: Nem késett a vonat!

írta: the_daver
Szenzáció: Nem késett a vonat!

Rendkívüli sajtótájékoztatóra került sor tegnap a tiszacseszneki MÁV-központban, ahol is bejelentették, hogy előző nap, azaz 2012. június 29-én egy vonat sem késett a Budapest-Záhony vonalon.máv.jpg

„Hatalmas bulit csaptunk a srácokkal, nagyon szétcsapattuk magunkat.” –ecsetelte a részleteket Zombony Ernő, kommunikációs szakreferens a napszemüvege mögül kikukkantva, amit vagy a másnaposság miatt viselt, vagy azért, hogy ne ismerjük fel az arcát.

A helyzetet némiképp árnyalta, hogy a sajtótájékoztatóval egy időben jött a hír, hogy a felsővezeték leszakadása és feltételezett földönkívüli aktivitás miatt 420 perc késéssel kell számolni a Cegléd-Nyíregyháza vonalon. „Minden visszatért a rendes kerékvágásba.” –kommentálta az eseményeket Zombony keserű mosollyal, és belehányt a gépelési hiba miatt a közelben ácsorgó kalóz kalapjába.

Hasonló magyarázkodásra még a télen került sor, amikor a Debrecen-Záhony vonalon kellett 5820 perces késéssel számolni a havazás miatt. „Kissé váratlanul ért minket ez a hó így január közepén” –mondta akkor Zombony. „Néztük mi az időjárás-jelentést, de mióta nem az Aigner Szilárd a meteorológus, egy szavát sem hisszük az egésznek.

A MÁV akkor úgy oldotta meg, hogy ne érezzék magukat hátrányosan a peronon fagyoskodó várakozók, hogy nagy erőkkel elkezdték lapátolni a havat a kabinokba is.

Szólj hozzá

esélyegyenlőség MÁV