2012. sze 24.

Előzetes regisztrációt vezetnek be a menzán is

írta: the_daver
Előzetes regisztrációt vezetnek be a menzán is

Felbuzdulva a választáshoz szükséges előzetes regisztráció ötletén, októbertől a Debreceni Egyetem összes menzáján hasonló feltételekhez kötik az ebédelést.nagyerdei.jpg

„Az volt a célunk, hogy kiküszöböljük a társadalomra káros bizonytalanokat a rendszerből.” –fejtette ki a módszer értelmét Gardemeister Zsolt, országos ebédeltetési biztos. „A jelenlegi rendszer legnagyobb problémája, hogy sokan napközben döntik el, akarnak-e ebédelni, ezért gyakran a későn érkező biztos ebédelőknek már nem jut valamelyik fogásból. A konyhásnénik egyszerűen nincsenek felkészülve az ilyen eshetőségekre.” –validálta az álláspontját, és betolt egy egész tál somlói galuskát.

Az előzetes tervek szerint regisztrálni 6 hónappal a tervezett ebéd előtt kell majd, hogy a foglalásnak legyen ideje végigfutni a bürokrácián. Tehát ha valaki 2013. március 25-én szeretne ebédelni, akkor legkésőbb holnapig be kell jelentenie ezt a legközelebbi tanulmányi osztályon vagy állatkertben.

„A módszer rengeteg problémát vet fel.” –adott hangot ellenvetésének Bogoly Márton, zeneileg képzetlen anglisztikás hallgató. „Mi van, ha nekem nem hat, hanem három hónappal hamarabb jut eszembe, hogy szeretnék ebédelni? Ez egyáltalán nem demokratikus megoldás.”

„Pontosan.” –érkezett Gardemeister válasza.

(A blogmotor megint megtréfált minket, ezért valaki majd elnézést kér tőletek.)

Szólj hozzá

menza