2012. okt 12.

Boszorkány- és varázslóképzés indul az Egyetemen

írta: the_daver
Boszorkány- és varázslóképzés indul az Egyetemen

A Magyar Varázslók és Táltosok Szövetsége keddi bejelentése alapján a következő félévtől már nem kell a fiatal varázslótanoncoknak Roxfortig utazniuk, hanem Magyarországon egyedüli módon Debrecenben is kitanulhatják a mágia rejtelmeit.

„Nem csak azért nagy dolog ez, mert saját varázslóképzőnk lesz, hanem mert az arra fogékonyak bármikor beiratkozhatnak, nem csak 11 éves korukban, mint a brit intézményben” –reklámozta a sulit Rvücsök Gedeon, a MVTSZ elnöke, jövendőmondó. „Nagy sikereket látok” –tette hozzá fátyolos szemmel, és mi már be is fektettünk az iskolába, hiszen egy jós nem tévedhet.

Az intézmény nevét még nem sikerült kiválasztani, a javaslatok között szerepel a Debford, a Roxrecen, illetve a Roxdebrecenfort. „Ezek közül fogunk választani, mert szeretnénk hangsúlyozni, hogy mi nem a Roxfort vagyunk” –mondta Gedeon, és bejelentette, hogy a tandíj 980.000 Ft lesz, hogy mindenki a lehető legtökéletesebb oktatást kapja. „Mindent a tanulókért.”

A Debford (nekünk ez a név tetszik) a Főépületben kap majd helyet, úgyhogy korai volt az örömködés, az angol és orosz szakos hallgatók (és még sokan mások) söpörhetnek vissza a GÖCS-be.

Szólj hozzá

varázslat GÖCS