2012. okt 16.

Tornádót okozott a nyitva hagyott ablak

írta: the_daver
Tornádót okozott a nyitva hagyott ablak

Megvan a fűtési időszak első katasztrófája: tornádó alakult ki egy Egyetemen nyitva hagyott ablak miatt a tegnapi nap Debrecenben. A kár jelentős, három Shakespeare-összes is megrongálódott.

A tragédiára az angol tanszéken került sor, ahol valaki felelőtlenül nyitva hagyott egy ablakot közvetlenül a radiátor fölött. Mint tudjuk, a tornádó akkor alakul ki, amikor a felszálló meleg levegő jelentősen különböző páratartalmú hideg levegőnek ütközik, és a felhő vízszintesen kezd forogni, ezért nem meglepő, hogy itt is pontosan ez történt.

„Ez még véletlenül sem így van” –kezdte a jelenség magyarázatát Zuckerhegyi Márk, viharkutató, de ekkor otthagytuk, mert mi jobban tudjuk. Ezután megfenyegetett, hogy beperel minket, ha nem írjuk bele a cikkbe a nyilatkozatát, úgyhogy nem volt más választásunk, de többet őt sem keressük meg, az biztos.

A tragédiában szerencsére senki sem sérült meg, viszont a tornádó letépett három fölösleges szórólapot az üzenőfalról, betörte két szekrény üvegét, trágár szavakat firkált három Shakespeare-összesbe, és ha mindez nem lenne elég, a műanyagos kukába dobta a papírhulladékot.

Szakértők szerint évekbe telhet, míg a szak kiheveri a tragédiát, ezért bárki küldhet adományokat, mert a pénz mindent felgyorsít. 

Szólj hozzá

tragédia