2012. nov 20.

Ülő- és éhségsztrájk a Gangnam Style ellen

írta: the_daver
Ülő- és éhségsztrájk a Gangnam Style ellen

Csak nem akar kipusztulni a médiából a Gangnam Style néven elhíresült, dél-koreai izé, ezért debreceni egyetemisták egy csoportja radikális lépésre szánta el magát. Mintegy huszonháromezren csatlakoztak eddig a kezdeményezéshez, csak az Egyetem sugárútról.

„Az egész azzal kezdődött, hogy azt hittem, fél hatkor nyit a Dóczy, de mikor megérkeztem, még zárva volt. Egy órát kellett várni, gondoltam leülök, és megvárom. Aztán egyre többen csatlakoztak hozzám, elkezdtünk beszélgetni, és kiderült, hogy egy dologban egyetértünk: rühelljük a Gangnam Stlye-t. Szóval elhatároztuk, hogy addig ülünk itt, amíg nem teljesítik a követeléseinket” –magyarázta a mozgalom életre hívását Mordács Bence, bölcsészhallgató, akinek amúgy sincs jobb dolga.

„Ez a dolog leigázta a teljes médiát, és ennek véget kell vetnünk” –indokolta a kitartását. Psy legutóbb az MTVAwardson lépett fel a bubópestishez hasonló terjedésű és hatású „zenéjével, de az évben már be van tervezve számára egy előadás az Oscar- és a Nobel-díj átadóján is, illetve 2013 elején a Nemzetközi Űrállomáson mutathatja be a tehetségét.

Mordács és követői nem vesznek magukhoz ételt, illetve ülnek, és aki igazán kemény, az a kettőt egyszerre csinálja. A követelések Mordács szerint biztosítják az emberek boldogsághoz való jogát: az összes videó és hangfelvétel rituális törlése, teljes tiltás bárminemű feldolgozásra és paródiára, és egy baráti látogatás során az „előadó” Psy Észak-Koreában felejtése, természetesen teljesen véletlenül.

A Dóczy-val szemben ellentüntetők jelentek meg, akik szerint a Gangnam Style elvitathatatlan kulturális és erkölcsi értékekkel rendelkezik, tanító célzatú, és amúgy is nagyon vicces, ahogy az a gombóda koreai abban a nevetséges öltönyben ugrál. A tömegnek alig nevezhető ellentüntetéshez eddig ketten csatlakoztak, de úgy tűnt, egyikük sem tudja, miről van szó.

Szólj hozzá

zene tüntetés sztrájk tragédia borzalom